Door wie wordt u behandeld?

Het Centrum Gynaecologische Oncologie Amsterdam (CGOA) is een
samenwerkingsverband van alle gynaecologisch oncologen in Amsterdam.

Gynaecologen

Alle gynaecologen in het centrum hebben een specialistische opleiding genoten voor de behandeling van vrouwen met een kwaadaardige aandoening van de in- en uitwendige geslachtsorganen.
De gynaecologen werken in drie klinieken op de volgende locaties:

  • Amsterdam UMC locatie AMC / Meibergdreef
  • Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (NKI-AVL)
  • Amsterdam UMC locatie VUmc / De Boelelaan

Er wordt nauw samen gewerkt met een vaste groep medisch oncologen, radiotherapeuten en specialisten op het gebied van de radiodiagnostiek en de pathologie.
De gynaecologen worden in hun werk ondersteund door gespecialiseerde verpleegkundigen en maatschappelijk werkenden.
De drie klinieken zijn opleidingsinstituten binnen de gezondheidszorg. Binnen het CGOA komt u dan ook diverse mensen tegen die in opleiding zijn binnen de geneeskunde. Het gaat om fellows, arts assistenten en medisch studenten (co-assistenten) .

Fellows

Fellows zijn gynaecologen die de extra opleiding volgen tot gynaecologisch oncoloog. Deze extra opleiding duurt twee tot drie jaar. Een deel daarvan kan in het buitenland gevolgd worden.

Arts-assistenten

Arts-assistenten zijn basisartsen die bij ons worden opgeleid tot gynaecoloog. De opleiding tot specialist duurt zes jaar. Als onderdeel van hun opleiding lopen de arts-assistenten een stage in het AMC of in het NKI-AvL. Ze hebben speciaal gekozen voor dit onderdeel van het vak. Ze zijn doorgaans aan het eind van hun opleiding.

Studenten geneeskunde

Studenten geneeskunde zijn in opleiding tot basisarts en doorlopen diverse co-schappen in alle specialismen. Het kan zijn dat aan u gevraagd wordt of deze studenten mee mogen kijken bij het consult dat u heeft met uw behandelend arts.
U komt deze studenten ook tegen op een verpleegafdeling of bij onderzoeken die voor u aangevraagd worden. Het kan daardoor voorkomen dat u uw verhaal twee keer moet vertellen. Hiervoor vragen wij uw begrip.