In actie tegen gynaecologische kanker op zaterdag 28 september

Van Nederland tot Ghana, van de Verenigde Staten tot Antarctica, van Peru tot Zuid-Korea, mensen van over de hele wereld doen mee aan de allereerste internationale strijd tegen gynaecologische kanker. In het weekend van 28-29 september 2013 zullen deelnemers in meer dan 80 landen geschiedenis schrijven, door te lopen in solidariteit met elkaar en met miljoenen vrouwen en gezinnen die getroffen zijn door gynaecologische kanker. Deze kanker berooft vrouwen van keuzes, van hun identiteit als vrouw, en legt een zware druk op gezinnen en relaties.

Wereldwijd zijn gynaecologische tumoren verantwoordelijk voor één vijfde van de 5 miljoen nieuwe kankergevallen en 2,9 miljoen sterfgevallen door kanker in de wereld. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 230.000 vrouwen gediagnosticeerd met eierstokkanker. De meerderheid van deze vrouwen zal uiteindelijk sterven aan de ziekte: eierstokkanker is verantwoordelijk voor naar schatting 140.000 doden per jaar, wereldwijd. De incidentie van baarmoederhalskanker is schrikbarend aan het stijgen in Zuid-en Oost-Azië, Latijns-Amerika en Afrika. Het sterftecijfer is hoger dan het in de afgelopen 30 jaar is geweest en kost meer dan 230,000 levens per jaar. Aandacht voor deze stille en dodelijke ziekten moet wereldwijd een belangrijke prioriteit hebben.

Globe-athon is een coalitie gewijd aan het verenigen van gemeenschappen over de hele wereld om het bewustzijn, onderwijs en onderzoek naar gynaecologische kanker uit te breiden. Deze allereerste wereldwijde actie is een internationale roep om aandacht, die laat zien hoe één stap een wereld van verschil kan maken.

In Nederland worden gelijktijdig 3 wandeltochten georganiseerd vanuit de drie locaties van het Centrum van Gynaecologische Oncologie Amsterdam, die allen eindigen bij de RAI. de RAI vindt hetzelfde weekend een groot oncologisch congres plaats; The European Cancer Congress (ECCO).

Globe-athon wandeltochten van en 5, 10 en 15 km rond Amsterdam
zaterdag 28 september

Start: De drie locaties van Centrum Gynaecologische Oncologie Amsterdam
11:30 15km vanaf Academisch Medisch Centrum (AMC)
13:30 10 km vanaf Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AvL)
14:30 5 km vanaf VU medisch centrum (VUmc)
Finish en receptie: Amsterdam RAI, European Cancer Congress 2013

Inschrijving per mail: MmMyVmpjbVYwWVhKcFlXRjBRR05uYjJFdWJtdz0=
Kosten: gratis
Info: www.globeathon.com