Globe-athon fietstochten naar Zwolle

Fiets mee om aandacht te vragen voor de bestrijding van gynaecologische kanker! In het weekend van 27-28 september 2014 zullen deelnemers uit meer dan 80 landen geschiedenis schrijven door activiteiten te organiseren in solidariteit met elkaar en met miljoenen vrouwen en gezinnen die getroffen zijn door gynaecologische kanker. Deze kanker ontneemt vrouwen de kans om hun eigen leven te leiden, oud te worden en legt een zware druk op gezinnen en relaties.

Iedere 2 minuten sterft een vrouw aan baarmoederhalskanker. Wereldwijd zijn gynaecologische tumoren verantwoordelijk voor één vijfde van de 5 miljoen nieuwe kankerpatiënten per jaar en 2,9 miljoen sterfgevallen door kanker in de wereld. Het voorkomen van baarmoederhalskanker is schrikbarend aan het stijgen in Zuid-en Oost-Azië, Latijns-Amerika en Afrika. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 230.000 vrouwen gediagnosticeerd met eierstokkanker. De meerderheid van deze vrouwen zal uiteindelijk sterven aan de ziekte.

Globe-athon verenigt gemeenschappen over de hele wereld die zich ijveren om bewustzijn, onderwijs en onderzoek naar gynaecologische kanker uit te breiden. Deze wereldwijde Globe-athon actie is een internationale roep om aandacht, die laat zien hoe één stap een wereld van verschil kan maken. Aandacht voor deze stille en dodelijke ziekten moet wereldwijd een belangrijke prioriteit hebben.

Nederland doet voor de tweede maal mee aan Globe-athon, dit jaar met een fietstocht op zaterdag 27 september vanuit Amsterdam, Groningen en Nijmegen naar Zwolle. In Zwolle zal de fakkel voor de organisatie van dit evenement worden overgedragen van Amsterdam aan Groningen.