NKI-AVL opent nieuwe polikliniek

Amsterdam, 5 januari 2010 – Om uitbreiding mogelijk te maken, opent het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) een polikliniek op het voorterrein. In deze tijdelijke polikliniek is onder andere de mammapoli gevestigd. Hierdoor ontstaat er ruimte op de polikliniek in het hoofdgebouw en kunnen er meer patiënten worden behandeld. Het gebouw zal voor een periode van drie jaar op het voorterrein van het NKI-AVL staan. De opening vindt plaats op donderdag 14 januari om 14.30 uur.

Uitbreiding

Mede door de toename van het aantal patiënten met kanker de komende jaren wil het NKI-AVL de komende 10 jaar met 50% groeien. In voorbereiding daarop is inmiddels een zesde operatiekamer in gebruik genomen. Ook de huidige polikliniek van het NKI-AVL kan het aantal toegenomen patiënten niet accommoderen. Om die reden is er een tijdelijk gebouw op het voorterrein geplaatst, zodat er meer ruimte ontstaat in het hoofdgebouw en uitbreiding mogelijk is.

Het komende jaar zal duidelijk worden hoe de uitbreidingsplannen van de kliniek er precies uit zien. Patiënten waarvan de arts naar het tijdelijke gebouw verhuist, zijn per brief geïnformeerd. Zij kunnen zich bij aankomst direct melden bij de nieuwe polikliniek. Alleen als zij verdere onderzoeken moeten ondergaan, zullen ze naar het hoofdgebouw gaan.

Medewerkers kunnen via een loopbrug binnendoor van het tijdelijke gebouw naar de eerste etage van het hoofdgebouw lopen. De taxistandplaats die op het voorterrein is gevestigd, blijft bestaan net als de fietsenstalling voor bezoekers.

Opening

De opening van de tijdelijke polikliniek, aangeboden door aannemer Wagenbouw, vindt plaats op donderdag 14 januari om 14.30 uur. Dhr. H. Schoo, manager bedrijfsvoering kliniek van het NKI-AVL, zal de opening met een feestelijke knal verrichten. Vanaf maandag 18 januari worden op deze locatie patiënten behandeld.